Økte strømpriser

Matbutikk kutter i åpningstidene

- Vi beklager, skriver butikken på sine Facebook-sider.

En Bunnpris-butikk i Rogaland har valgt å stenge en time tidligere enn vanlig på grunn av den dyre strømmen. Foto: Audun Braastad / NTB
En Bunnpris-butikk i Rogaland har valgt å stenge en time tidligere enn vanlig på grunn av den dyre strømmen. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Økte strømkostnader får ikke bare konsekvenser for privatpersoner, men også bedrifter. For Bunnpris Randaberg fører det nå til kortere åpningstider.

«Fra og med mandag 5. september reduserer vi åpningstidene våre med 1 time. Dette er blant annet på grunn av økte kostnader til strøm», skriver butikken på sine Facebook-sider.

«Vi beklager de ulempene dette måtte medføre!»

I stedet for å holde oppe fra 07 til 23 mandag til fredag, vil de altså stenge klokka 22 i stedet.

- Tøft gjort

I kommentarfeltet virker det som om kundene har forståelse for avgjørelsen til butikkeieren, og en skriver det er «tøft gjort».

Til DinSide sier butikksjef Leif Birger Goa at dette er blant flere tiltak de gjør for å redusere strømkostnadene.

- Som arbeidsgiver har vi ansvar når kostnadene går opp som de gjør. Vi har allerede gjort mange tiltak, men strømregningen kommer og den må betales. Det er ikke ønskelig å redusere åpningstidene, men dette er den roligste timen vi har, forteller butikksjefen til DinSide.

Leif Birger Goa sier han har fått mye støtte og forståelse fra kundene. Som så mange andre håper han nå at strømprisene synker. Han håper også det kommer på plass strømstøtte til bedriftene.

- Vi hadde ikke sagt nei til det. Men det får politikerne ta seg av, avslutter butikksjefen.

Bygdebladet har også omtalt saken.

TØFFE TIDER: I takt med skyhøye strømpriser, dyrere matvarer og stigende rente er det svært mange som sliter med å få endene til å møtes. Men det er mulig å stable økonomien på beina igjen, mener ekspertene. Her får du deres beste tips! Video: Storyblocks. Foto: DNB / Nordea / forbrukerøkonomen.no / Storebrand Vis mer

Dusjer på treningssentrene

Fremdeles venter norske bedrifter på strømstøtte. Så lenge en ordning fremdeles ikke er på plass, kan vi se mer av slike tiltak som fra matbutikken nevnt over.

Et sted som kan rammes er treningssenteret. Ifølge E24 har nordmenn begynt å dra på treningssentrene i ens ærend for å dusje. Det gir økte kostnader for kjedene, som igjen blir nødt til å kutte kostnader.

- Foreløpig har vi ikke skrudd ned verken trykk eller begrenset mulighetene for dusjing. Så lenge som mulig prøver vi å opprettholde servicen overfor medlemmene, så kutter vi heller kostnader på ting som medlemmene ikke merker, sier daglig leder Morten Hellevang i treningskjeden Evo i en e-post til E24.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer