Matbutikkene bryter loven

Matbutikkene må skjerpe prismerkingen, ellers får de Forbrukerombudet på nakken.

Hvor er prisen på disse kortene? Alle butikker plikter å opplyse om prisene på samtlige varer. Foto: Kim Jansson
Hvor er prisen på disse kortene? Alle butikker plikter å opplyse om prisene på samtlige varer. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Markedsføringsloven en klinkende krav: Alle varer i butikker skal merkes med pris. Likevel er det mange forretninger som synder mot loven, og til og med dropper å prismerke enkelte varegrupper.

For eksempel, hvor ofte har du sett hva en pakke sigaretter koster? Hvordan kan du vite prisforskjellene på de forskjellige pakkene kondomer?

- Det kommer klart frem av markedsføringsloven at alle varer i forretninger skal prismerkes, sier seksjonssjef Jo Gjedrem i Forbrukerombudet.

Han synes det er merkelig at butikkene ikke er flinkere med prismerkingen.

- Det er overraskende hvis matbutikkene ikke velger å prismerke varer. Det er et brudd på markedsføringsloven, sier Gjedrem, som bekrefter at å opplyse om pris på sigaretter ikke regnes som ulovlig markedsføring av tobakk.

Gjedrem legger til at Forbrukerombudet kan komme til å slå ned på mangelfull prismerking, dersom kundene opplever å ikke få den prisinformasjonen de har krav på.

Les også: Kiwi måtte snu

- For dårlig

I desember tok DinSide opp problematikken med mangelfull prismerking. Da lovet noen av de største matvarekjedene at de skulle skjerpe seg. Men to måneder senere ser det ut som om lite er gjort for å bedre prismerkingen av varer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer