Maten du ikke bør droppe

Fyll handlekurven med dette neste gang du er i butikken.

Publisert
Sist oppdatert

Supermat er hot og bra for helsa, men mange av de eksotiske fruktene kan være både dyre og vanskelige å få tak i. Derfor kan du være glad for at en rekke gamle, gode klassikere, som dessuten er lett å finne på super’n og ikke koster deg all verden, er like gode alternativ.

På oppfordring fra New York Times’ nettutgave har Jonny Bowden, ernæringsfysiolog og forfatter av boka The 150 Healthiest Foods on Earth, oppdatert lista si med ”glemte” grønnsaker som er lett å finne, men som vi ikke nødvendigvis er flinke nok til å legge i handlevogna vår.

Les også: Sunn handlevogn

Her er et utdrag av Bowdens liste:

Rødbeter

- Rødbeter er som rød spinat, siden de er så rike på folater. De inneholder også røde pigmenter som kan forebygge kreft, sier Bowden til nytimes.com.

Rødbeter kan også være løsningen for dem som vil ha et bedre sexliv. Grønnsaken inneholder nemlig høye nivåer av mineralet bor som påvirker produksjonen av sexhormoner. I tillegg kan bor hjelpe mot leddgikt og støtte hjernen. Les mer om rødbeter her.

Les også: Vitaminguide fra A til Å

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer