Maten har blitt billigere

Og prisene fortsetter å falle.

BILLIGERE MAT: Prisene på mat og drikke har falt mer enn normalt siste tre måneder, ifølge Virke dagligvare. Ferdigmiddager, kaffe og friske bær er noen av varene det pekes på som har hatt prisnedgang. Foto: NTB scanpix
BILLIGERE MAT: Prisene på mat og drikke har falt mer enn normalt siste tre måneder, ifølge Virke dagligvare. Ferdigmiddager, kaffe og friske bær er noen av varene det pekes på som har hatt prisnedgang. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Konsumprisindeksen (KPI), som viser endringer i prisene på varer og tjenester som kjøpes av husholdninger, steg 0,2 prosent fra september til oktober.

Dette viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Men mens elektrisitet og nettleie bidro til oppgangen, har nedgang i matprisene bidratt til å redusere oppgangen.

Passasjertransport med fly har også bidratt til å holde oppgangen i KPI nede. Flytrafikken viste en prisnedgang på 7,3 prosent tilsvarende periode.

Billigere ferdigmiddager, kaffe og bær

Matprisene har falt mer enn normalt tre måneder på rad, og har knapt økt det siste året, skriver Virke dagligvare i en pressemelding.

Ifølge SSB falt matvareprisene med 1,2 prosent fra september til oktober 2019, blant annet som følge av registrerte prisnedganger på kaffe, ferdigmiddager og friske bær.

− Prisene på mat og drikke har nok en gang bidratt til å trekke ned konsumprisindeksen, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

- Prisreduksjonen er høyere enn normalt

Fra oktober 2018 til oktober 2019 økte konsumprisindeksen generelt med 1,8 prosent, mens matvareprisene kun økte med 0,4 prosent i samme periode.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer