Maten som gir mer sex

Du får økt lyst og mer intense orgasmer, hevder ernæringsekspert.

Hvorfor ikke nyte helgen med en deilig middag bestående av skalldyr, asparges, parmesan og jordbær... Foto: colourbox.com
Hvorfor ikke nyte helgen med en deilig middag bestående av skalldyr, asparges, parmesan og jordbær... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er hevet over enhver tvil at maten vi spiser virker inn på helsen vår. Studier har vist at et usunt kosthold ikke bare kan føre til overvekt og livsstilsykdommer, det kan også gjøre oss deprimerte.

Les også: Spis naken - gå ned i vekt

Men maten vi spiser kan også ha motsatt effekt, og ikke minst gjøre underverker for kjærlighetslivet. Ifølge den svenske ernæringseksperten Knut Flytlie kan du faktisk ved å spise riktig type mat oppleve mer intense orgasmer, få større følsomhet i huden og oppleve økt appetitt på sex.

Go organic!

- Jo mer naturlig mat vi spiser, desto bedre blir vårt sexliv, sier Flytlie, til svenske expressen.se

Gjennom en tjueårig yrkeskarriere som lege, og som forsker på næringsstoffenes betydning for kroppen, mener han å ha funnet svaret på hvilken mat vi bør spise dersom vi ønsker å få fart på sexlivet.

Les også: 10 gode grunner til å ha sex

- Mat som er rik på krom, sink, magnesium, kalsium og enzymet Q10 virker positivt inn på sexlivet, hevder han.

Riktignok kan man innta disse næringsstoffene i pilleform, men ernæringseksperten anbefaler at vi får dem i oss gjennom god mat. Det er imidlertid viktig å være klar over at vi kan reagere forskjellig på de ulike mattypene, avhengig av blodtypen vår, opplyser Flytlie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.