Maten som letter plagene

Avhengig av nesedråper og piller i allergisesongen? La heller maten gjøre susen.

Mennesker som bor på Kreta og som følger middelhavsdietten, har færre allergiplager. Foto: Colourbox.com
Mennesker som bor på Kreta og som følger middelhavsdietten, har færre allergiplager. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Se for deg at legen din anbefaler deg å spise flere druer, istedenfor å gi deg allergimedisiner. Det høres kanskje litt fjernt ut, men det er slettes ikke helt urealistisk.

For på samme måte som visse mattyper kan bidra til at treningsøkten blir bedre, kan et riktig kosthold bidra til at du føler deg bedre når allergisymptomene herjer som verst, skriver WebMD.

Et kosthold kan styrke luftveiene. I tillegg har enkelte mattyper næringsstoffer som kan styrke immunforsvaret, slik at kroppen kan bekjempe infeksjon i bihulene og luftveisinfeksjoner – som allergikere ofte opplever.

Les lenger ned i artikkelen hvilke matvarer som gjør trikset.

Husk også at pollen kan gi matallergiAllergi og øl kan bli krøllBli kvitt pollenplagene

Her er allergi uvanlig

Men først, en kjapp reise til øya Kreta. Her er det svært uvanlig med flere av de allergitypene vi er kjent med her hjemme på denne tiden av året. Men hvorfor?

Her lever de fleste av et kosthold som består av mye frisk frukt og grønnsaker, fisk, olivenolje og nøtter. Disse matvarene er rike på antioksidanter, som forbedrer immunforsvaret og beskytter cellene mot skadelige frie radikaler som kan føre til en rekke sykdommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer