Matforgiftet? Du må klage!

De fleste har prøvd å være matforgiftet, og vet hvor ille det er. Men få klager etterpå - noe de virkelig burde.

Publisert
Sist oppdatert

Stygt syk

De fleste har prøvd å være matforgiftet - og vet hvordan det er. Men de færreste klager, selv om de godt vet hva som gjorde dem syke. Det er synd.

- Dersom du vet at du er blitt matforgiftet, og vet hvor det har skjedd, er det fryktelig viktig at du melder fra. Både til restauranten der du ble syk, og også til Mattilsynet, som i dette tilfellet er tilsynsmyndigheten, sier juridisk rådgiver i Forbrukerrådet, Helga Skofteland.

I tillegg er det viktig at du går til legen, for å få bekreftet at du virkelig har vært syk.

Vil endre loven

- I dag er det dessverre slik at man ikke får erstatning for tort og svie, noe man eksempelvis gir i Danmark. Men vi jobber med saken, og forslag er lagt frem for stortinget. Men dette vil nok ta noe tid, da det vil kreve en endring i hele lovverket, sier Skofteland.

Ifølge rådgiveren skal man imidlertid ha krav på erstatning for direkte utgifter i forbindelse med sykdommen, altså selve maten man ble syk av, og kostnader til legehjelp og medisiner, eventuelt transport.

Problemet er så bare å bevise at det virkelig var restaurantbesøket man ble syk av, noe som i praksis kan være vanskelig. Likevel er det nok sannsynlig at mange (i alle fall de seriøse) restaurantene vil ordne opp dersom man sier fra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer