Matgigant snur

- Vi setter pris på at foreldre og norske skolebarn er opptatt av hvor maten kommer fra, forteller Martine Lystad i Tine.

GJØR ENDRINGER: Nå blir det levert norske gulrøtter fra Tines Skolelys-ordning. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Carina Johansen / NTB
GJØR ENDRINGER: Nå blir det levert norske gulrøtter fra Tines Skolelys-ordning. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år skrev DinSide om Svein Hyland, rektor på Hellvik skole i Rogaland, som hadde fått tilbakemeldinger på gulrøttene fra Tine-ordningen Skolelyst.

Reaksjonen kom som følge av at gulrøttene hadde en kilopris på 266,6 kroner og i tillegg var importert fra Portugal.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer

- Jeg ble veldig overrasket. Eleven og hans far hadde reagert på dette, fortalte Høyland til DinSide, som også reagerte på at gulrøttene var importert fra Portugal.

- Vi har flere produsenter ikke langt fra skolen, og i hvert fall en som kunne ha levert dette på dagen, påpeker rektoren.

REAGERTE: Denne posen med minigulrøtter fikk rektoren til å reagere. Foto: Privat
REAGERTE: Denne posen med minigulrøtter fikk rektoren til å reagere. Foto: Privat Vis mer

Nå melder Nationen at Skolelyst bytter til norske gulrøtter denne uka.

- I løpet av uke ti vil elever landet over tilbys norske gulrøtter i Skolelyst-ordningen. For å unngå matsvinn blir det en glidende overgang til de nye gulrøttene, sier Martine Lystad, markedssjef i Tine, til Nationen.

- Vi setter pris på at foreldre og norske skolebarn engasjerer seg i Skolelyst, og at de er opptatt av hvor maten kommer fra. Derfor er vi også glad for at vi nå endelig kan tilby norske gulrøtter, forteller Lystad videre.

Hun legger til at norske gulrøtter i første omgang blir å finne i Skolelyst fram til sommeren.

- Skolelyst skal bestå av produkter basert på norske råvarer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer