Matkrig mot kvisene

Prøver du å få sving på huden din i sommer, og bli kvitt kviser og urenheter? Da bør du ta en titt på tallerkenen din!

Matkrig mot kvisene
Publisert
Sist oppdatert

Du har prøvd diverse kremer, kvisemidler og kanskje flere type naturmidler og kjerringråd, for å få vekk kviser på ansikt og kropp. Men har du noen gang tenkt på at veien til en finere hud kan være gjennom det du putter i munnen?

Eller stresser du fram kvisene?

Ved å spise lavglykemisk mat vil du ikke bare gjøre huden din en tjeneste, men du kan i tillegg oppleve å gå ned i vekt, ifølge ekspertene.

Mer kviser i vestenDen nye studien er den første til å se på hvordan en spesiell type kost kan påvirke kviser, eller såkalt akne vulgaris.

Forskere gjorde dette ved å sammenlikne effekten av en lavglykemisk diett og en tradisjonell høyglykemisk diett med kliniske og hormonelle aspekter ved akne vulgaris.

I studien fulgte forskerne 43 menn med akne i 12 uker. Halvparten spiste høyglykemisk mat, som består av mye sukker og stivelse som brød, poteter, pasta og ris, mens den andre halvparten spiste lavglykemisk mat, som innebærer lite sukker, lettfordøyelige karbohydrater, mer protein og sunt fett.

- Gruppen som spiste lavglykemisk fikk dobbelt så stor bedring på sin akne og samtidig gikk de ned i vekt, sammenlignet med gruppen som spiste høyglykemisk, sier indremedisiner Fedon Lindberg, som har sett på studien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer