Foodora

Matleveringstjeneste rammet av dataangrep

Over 700.000 kunder kan være berørt.

FOODORA: Matleveringstjenesten er rammet av et datainnbrudd. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/NTB Scanpix
FOODORA: Matleveringstjenesten er rammet av et datainnbrudd. Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Matleveringstjenesten Foodora oppfordrer kunder i 14 land, deriblant Norge, om å bytte passord. Bakgrunnen er at selskapet er rammet av dataangrep, som har lekket kontoinformasjonen til 727.000 kunder.

Blant annet er navn, adresse, telefonnumre og passord, samt kundenes geografiske data, blitt lekket etter angrepet. Foodora understreker at kundenes betalingsinformasjon ikke er på avveie.

Bekrefter angrep

– Vi kan dessverre bekrefte at det er blitt identifisert et datainnbrudd angående opplysninger som går tilbake til 2016. Dataene gjelder enkelte av land i våre nåværende og tidligere markeder, heter det i en uttalelse fra Delivery Hero, som eier Foodora, skriver nettstedet Databreach Today.

Selskapet legger til at de samarbeider med lokale myndigheter for å undersøke hva som er årsaken til datainnbruddet og at de vil informere berørte kunder.

Uvisst når det skjedde

Detaljene om datainnbruddet ble publisert 19. mai forrige måned, og ifølge person som la ut detaljene ble Foodora angrepet i 2019, men dette er ikke bekreftet av selskapet selv.

Troy Hunt, mannen bak nettstedet Have i Been Pwned, som lar deg sjekke om din e-postadresse har vært med i datainnbrudd, sier til Databreach Today at lekkasjen inneholder over 600.000 e-postadresser og at de eldste filene er australske og stammer tilbake til august 2015. I 2018 la Foodora ned operasjonene i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer