Forsikring på skiferie

Måtte betale nesten 50.000 kroner for helikopter og legebesøk etter afterski

Dette er forsikringssakene fra skiferien som ikke har gitt utbetaling, mens andre fikk erstatning.

«KNOKKELEKSPRESSEN» ER KLAR FOR AVGANG: Forrige vinter hadde SOS International mer enn 1.700 skirelaterte skadesaker for nordiske reisende, og i år har de forhåndsbooket over 300 flyseter på relevante avganger fra flyplasser i nærheten av de store skadedestinasjonene i Alpene, for å kunne frakte skadde skandinaver hjem. I bransjen kalles dette for «knokkelekspressen». Foto: SOS International.
«KNOKKELEKSPRESSEN» ER KLAR FOR AVGANG: Forrige vinter hadde SOS International mer enn 1.700 skirelaterte skadesaker for nordiske reisende, og i år har de forhåndsbooket over 300 flyseter på relevante avganger fra flyplasser i nærheten av de store skadedestinasjonene i Alpene, for å kunne frakte skadde skandinaver hjem. I bransjen kalles dette for «knokkelekspressen». Foto: SOS International. Vis mer
Publisert

Mange legger ferie og helger i vinter til Alpene. STS Alpereiser, Nordens største alpereiseoperatør, har nemlig sett økende interesse for slike reiser hvert eneste år.

I år ligger de på linje med fjorårets «all time high»: Om lag 50.000 reisende fordelt fra sine tre markeder, altså Norge, Sverige og Finland. Østerrike ligger på topp med destinasjoner som Bad Gastein og Saalbach, men de ser også økende interesse for de italienske alpereisemålene Cervina, Val Gardena og Canazei.

En del nordmenn på skiferie overvurderer imidlertid skiferdighetene sine, og i kombinasjon med alkohol, tror de at de rett og slett er verdensmestre i alpinbakken, ifølge Gjensidige.

- Ikke alle kommer hjem igjen på egne bein. Det er heller ikke alle som får dekket skadene og behandlingen av forsikringsselskapet, sier kommunikasjonssjef Arne Voll til Dinside.no.

Klargjør «knokkelekspressen»

SOS International er en av de ledende assistanseorganisasjonene i Norden, og fra alarmsentraler i Danmark, Sverige, Norge og Finland yter de akutt assistanse over hele verden, dag og natt, året rundt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer