Måtte du hente tidlig i går?

Du kan kreve erstatning.

Mange barn måtte hentes tidlig i barnehagen i går. Foto: colourbox.com
Mange barn måtte hentes tidlig i barnehagen i går. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange småbarnsforeldre ble rammet av streik i barnehagen i går. Foreldre som har barn i en privat barnehage, kan kreve prisavslag og erstatning for økonomiske tap i forbindelse med streiken Private Barnehagers Landsforening (PBL) gjennoførte, melder Forbrukerrådet.

Streiken er en politisk markering som ligger innenfor PBL’s kontroll, og kan sånn sett ikke regnes som et ekstraordinært tilfelle som fritar for erstatningsansvar.

Frivillig

- Denne streiken er ikke en del av en arbeidstvist mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, men en markering som barnehagene selv har ønsket å gjennomføre. Dermed må de også bære det økonomiske tapet som følger med en slik frivillig markering, sier regionsdirektør i Forbrukerrådet Terje Kili.

Se også: Mange blir utslitt av familieferien

Prisavslag

- Forbrukerrådet mener at foreldrene kan kreve prisavslag tilsvarende den tiden barnehagen stenger, altså fra klokken 12.00. For økonomiske tap som er påregnelig kan man også kunne kreve erstatning, som for eksempel ved tapt arbeidsfortjeneste, sier Kili.

Husk at du skal ha fradrag for barnehageutgifter

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer