DNBs dekningsgaranti på forsikring gjelder kun vilkår

Måtte krangle seg til DNBs dekningsgaranti

«Dekker noen det, dekker vi det» betyr ikke nødvendigvis det du tror.

DEKNINGSGARANTI: DNB skryter av at om andre dekker noe, dekker de det. Men DNB vil bare forholde seg til vilkår, ikke vurderinger. Derfor kan du oppleve at et selskap dekker noe DNB ikke gjør, selv om du viser til garantien. Skjermdump: DNB-reklame
DEKNINGSGARANTI: DNB skryter av at om andre dekker noe, dekker de det. Men DNB vil bare forholde seg til vilkår, ikke vurderinger. Derfor kan du oppleve at et selskap dekker noe DNB ikke gjør, selv om du viser til garantien. Skjermdump: DNB-reklame Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Dekningsgaranti får du på alle våre Best-forsikringer. Vi garanterer deg dermed at ingen forsikringsselskap i Norge gir deg bedre dekning enn oss. Dekker noen det, dekker vi det!»

Det skriver DNB på sine nettsider. Men i praksis er historien en annen.

En nordmann opplevde nemlig at DNB nektet å dekke en skade som et annet forsikringsselskap dekket. Altså til tross for det tilsynelatende klare slagordet «dekker noen det, dekker vi det».

Og det tok han et halvt år før han fikk DNB til å snu.

Skadet i trampolinepark

I vår hoppet en voksen nordmann rundt i en trampolinepark. Han skulle prøve en baklengs salto med skru, som endte med avrevet korsbånd og et brudd i leddbeinet.

Mannen hadde to aktuelle forsikringer:

  • Den ene ga han en såkalt menérerstatning for fem prosent varig medisinsk invaliditet.
  • Den andre, en reiseforsikring fra DNB, nektet å utbetale noe som helst, da skaden ikke skyldtes en «plutselig ytre påvirkning».

Mannen viste da til DNBs dekningsgaranti. Et annet selskap hadde beviselig dekket skaden, og om DNB skulle leve opp til «dekker noen det, dekker vi det»-slagordet, burde de gjøre det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer