Mattilsynet stanser salg av genmodifisert popcorn

– Dette viser at kontrollene fungerer, sier Naturvernforbundet.

Genmodifisert mais har funnet veien til norske forbukere, i form av upoppet popcorn fra leverandøren TRS.  Foto: Colourbox
Genmodifisert mais har funnet veien til norske forbukere, i form av upoppet popcorn fra leverandøren TRS. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mattilsynet har vedtatt omsetningsforbud for et parti upoppet pocorn etter at det er påvist at råvaren er fremstilt av genmodifisert mais, melder Handelsbladet FK.

Selv om salget er stanset blir imidlertid ikke varene trukket tilbake fra butikk, da det ifølge Mattilsynet ikke er grunn til å tro at det er forbundet noen helserisiko ved å innta disse produktene.

Les også: Fjerner palmeolje fra ferske brød

Forbudt i Norge

Genmodifiserte produkter er ikke tillatt omsatt eller markedsført i Norge med mindre de er godkjent av Mattilsynet. Det finnes per i dag ingen godkjente mat- eller fôrprodukter under Matloven. Dette betyr at det ikke skal forekomme produkter på det norske markedet som er merket med at de er genmodifisert eller inneholder genmodifiserte ingredienser.

– Norge har verdens beste genteknologilov, og det kan vi takke Gro Harlem Brundtland for. Den norske loven har ikke noe generelt forbud mot genmodifisert mat, men stiller sterke krav til hvilke produkter som kan bli godkjent. Bare genmodifiserte planter som bidrar til bærekraftig utvikling, uten å være farlige for naturen eller mennesker, kan godkjennes, forklarer Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, Naturvernforbundets GMO-ansvarlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer