Matvarer alle bør spise

Du har dem sikkert i kjøleskapet allerede, men det kan faktisk lønne seg å spise dem hver dag.

Matvarer alle bør spise
Publisert
Sist oppdatert

Skal det smake vondt å være sunn? Fox' matskribent Adrienne Turner innrømmer at hun ofte har skrevet om sunn, men fremmed mat, eller næringsrik mat som smaker vondt. Men hun presiserer at det også finnes velsmakende, og ikke minst helt vanlige matvarer, som er godt for kroppen, hver dag. Her er hennes topp fem-liste.

SMART MAT 1: Tomater

Fordi det inneholder: LykopenOm du ikke akkurat har tomatplanter i vinduskarmen, så regner vi med at du har tomater på kjøkkenbenken. Tomater er blitt brukt overalt, alltid. De røde kulene gir smak til mange ulike retter. De er tilgjengelige året rundt, både som hermetikk og i mange ferske varianter. De koster ikke allverden heller. Men det beste med tomater er at de er full av lykopen, et karotenoid som gir dem den rubinrøde fargen.

Lykopen er en kraftig antioksidant, som blant annet kan hjelpe til å motvirke prostata- og brystkreft. Antioksidanter som lykopen ødelegger de frie radikalene i kroppen som ellers kan skade cellene, og de bremser aldringsprosessen. Tomater har også høyt innhold av A-, B-, og C-vitaminer, som er effektive soldater mot forkjølelse. Vær imidlertid oppmerksom på at du kanskje bør ligge unna hermetiske tomater.LES OGSÅ: Ketsjup kan redde liv

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer