Maur kan føre til astma og allergi

Har du maur i huset bør du i hvert fall kvitte deg med dem hvis noen får pusteproblemer.

Publisert
Sist oppdatert

Mange insekter, blant annet kakerlakker, sies å øke sjansen for luftveisproblemer. Nå føres den lille faraomauren opp på listen.

Faraomauren er liten og gul og stammer fra tropene, men har nå spredd seg over hele verden. Maurene liker å ha det varmt, helst over 27 grader celsius, så de holder seg innendørs.

Liker seg blant folkFirmaet A3 Service og vedlikehold, som driver skadedyrsbekjempelse, sier mauren ikke er spesielt vanlig i Norge, men dukker opp fra tid til annen.

- Vi finner dem noen ganger i blokker, studenthybler, sykehus og andre steder der det bor mye mennesker. De blir mange på kort tid og vandrer over veldig store områder, så det er ressurskrevende å bekjempe dem. En stor flokk faraomaur kan være på mange millioner individer, sier en representant for firmaet.

- På sykehus kan mauren være smittebærer og også på kjøkken kan mauren representere en helserisiko man bør ta alvorlig, sier representanten.

Hostet i flere år Forsker Cheol-Woo Kim og hans kolleger fra Inha University College of Medicine i Sør Korea sier faraomaurene kan øke risikoen for astma. De viser til to middelaldrende kvinner som utviklet astmasymptomer og hadde maur hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer