Maxbo: Fra dyrest til billigst på et blunk

Det er åpenbart ikke spesielt attraktivt å komme tapende ut av pristester. Maxbo kuttet prisen umiddelbart med 40 prosent.

Før vi snakket med Maxbo, kostet Hey'di Bolt Fast 789 kroner. Nå er prisen satt ned til 479 kroner. Foto: Per Ervland
Før vi snakket med Maxbo, kostet Hey'di Bolt Fast 789 kroner. Nå er prisen satt ned til 479 kroner. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I vår artikkelserie "Prisforskjeller under lupen" har vi hentet inn tusenvis av priser på flere hundre produkter i flere titalls butikkjeder. En av varene vi har sett nærmere på, er forankringsproduktet Hey'di Bolt Fast. Redaksjonen vet av egen erfaring at produktet holder hva det lover, men har samtidig latt oss overraske over den stive prisen. Mens en 25-kilos sekk med betongmørtel vanligvis koster mindre enn en hundrelapp, koster 1,5 kilo Bolt Fast - hvorav halve vekten utgjøres av sand - flere hundre kroner. Vi var derfor spente å se hvor store prisforskjeller vi klarte å finne på dette produktet.

Stort sprik

Og det skulle vise seg at vi fant det vi lette etter. Hos XL-Bygg på Vøyenenga koster Bolt Fast hele 733,16 kroner, mens Bygger'n i Drammen nøyer seg med 559 kroner. Vi snakker altså om en prisforskjell på hele 174 kroner.

Enda mer interessant ble det da vi besøkte Bauhaus og Maxbo. Mens Bauhaus på Liertoppen selger Bolt Fast for 529 kroner, var prisen på Maxbo i Ole Deviks vei i Oslo hele 789 kroner. Det innebærer en prisforskjell på 260 kroner. Eller sagt med andre ord: Maxbo var nesten 50 prosent dyrere enn Bauhaus på et identisk produkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer