mCash avvikles - blir en del av Vipps

mCash avvikles - 30.000 kunder har penger på appen

Nå ber de kundene om å overføre pengene til en konto innen 1. september.

MCASH AVVIKLES: 1. september avvikles mCash. Har du penger i appen, bør de overføres til en konto innen denne datoen.
MCASH AVVIKLES: 1. september avvikles mCash. Har du penger i appen, bør de overføres til en konto innen denne datoen. Vis mer
Publisert

Det var i februar i år det ble klart at mCash ville avvikles som betalingsapp, og at Sparebank 1-gruppen sammen med en rekke andre banker går sammen med DNB om å satse på Vipps.

Dette innebar også at mCash-kundene ble invitert med over til Vipps.

Fortsatt er det en del av mCash-kundene som har penger stående i appen, som de bør overføre til en konto før appen avvikles 1. september.

Overfør pengene fra mCash

I disse dager går det ut en SMS til kundene om hvor mye penger de har i mCash-appen.

- Dette gjelder cirka 30.000 kunder som har en såkalt e-pengekonto på mCash, det vil si at de ikke har tilknyttet et bankkort, forteller Kristin Vetleseter, kommunikasjonsdirektør i Sparebank1, til Dinside.

OVERFØR PENGENE: En SMS fra mCash forteller kundene det gjelder hvor mye penger de har i appen, og hvordan man går frem for å overføre pengene. Foto: Berit B. Njarga
OVERFØR PENGENE: En SMS fra mCash forteller kundene det gjelder hvor mye penger de har i appen, og hvordan man går frem for å overføre pengene. Foto: Berit B. Njarga Vis mer

Ettersom betalingsfunksjonaliteten stenges 1. september i forbindelse med at mCash blir en del av Vipps, har de sendt ut informasjon til de kundene som har penger på e-pengekonto om at de før denne dato kan overføre innestående beløp til en annen konto.

- Dette gjøres enkelt via en knapp for overføring i appen, forteller hun.

Totalt er det 30.000 kunder det er snakk om, som har til sammen cirka 3,6 millioner på e-pengekonto.

Får man ikke flyttet pengene før 1. september, er de likevel ikke tapt.

- Man vil finne kontaktdata på mcash.no og få det ordnet på annen måte. Men det enkleste for kundene er å gjøre det selv via knappen for overføring i appen, påpeker Vetleseter.

Nyheter i Vipps?

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB skal kundene ikke merke noe til overgangen til nytt selskap. Han sier videre at de jobber med en rekke nyheter som de gleder seg til å komme ut i markedet med, men som de ikke kan røpe her og nå.

Blant fokusområdene fremover, vil Vipps jobbe videre med å gjøre papirfakturaen overflødig, og de ser blant annet at bruken av Vipps Faktura øker.

- Vi har også en ambisjon om at Vipps skal innta butikkbetaling, og her har vi hatt flere vellykkede pilotprosjekt. Dette er noe som det vil komme mer av utover året, forteller han.

Per i dag er det rundt 2,5 millioner registrerte brukere med en aktiv Vipps-avtale, hvorav nesten alle har sendt eller mottatt en Vipps-transaksjon, altså halve befolkningen i Norge. En gjennomsnittlig Vipps-transaksjon for vennebetaling ligger på rundt 550 kr, forteller Korsberg Dalsbø.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer