McBarnemat eller helsekost?

Ferdiglaget barnemat er enkelt og kjapt. Vi har vurdert hvor bra det er for barnet ditt.

Disse glassene er med i testen: HiPP - fine grønnsaker og kalkun, SMÅFOLK - urtegryte med kylling og kalkun, Nestlé – potet- og kalkungryte og Holle - gresskar og kylling.  Foto: K. Steenbuch DinSide Helse
Disse glassene er med i testen: HiPP - fine grønnsaker og kalkun, SMÅFOLK - urtegryte med kylling og kalkun, Nestlé – potet- og kalkungryte og Holle - gresskar og kylling. Foto: K. Steenbuch DinSide Helse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferdiglaget barnemat skal være så lik hjemmelaget mat som mulig (SMÅFOLK).

Økologisk tankegang og høy kvalitet er basisen for HiPPs barnematproduksjon.

Holle tilbyr barnemat laget med økologiske og biodynamiske råvarer med svært høy kvalitet.

Hos Nestlé går vi enda lengre enn hva loven krever for å garantere høy kvalitet og sikkerhet.

I butikken er det et stort utvalg av middagsglass til barn, og vi blir lovet at varen er av høy kvalitet, er så godt som hjemmelaget og/eller kommer fra økologiske råvarer. Men er middagsglassene egentlig bare fast food for de små?

- Sunne alternativerHar du bestemt deg for at dagen ikke er lang nok til å lage middag til den lille, og du må gå for et middagsglass - med en snev av dårlig samvittighet? Da kan ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky i Bama, betrygge deg med at det er strenge regler for hva barnematglassene kan inneholde.

- Og det er absolutt sunne alternativer, sier hun.

Arsky har på vegne av DinSide Helse sett på fire middagsglass for barn fra 8-12 måneder, fra fire forskjellige produsenter. Arsky har vurdert både ingrediensene og næringsinnhold. Middagsrettene har forskjellig navn, men inneholder omtrent det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer