Med mobiltelefonen som lommebok

Snart kan du benytte mobiltelefonen til både store og små pengetransaksjoner.

Publisert

Snart blir lommebok med småpenger overflødig. Det holder snart å ta med mobiltelefonen når du skal handle i smått, og etterhvert også for større transaksjoner.

Mobilbetalt leskedrikk

NetCom og Siemens lanserer i disse dager et prøveprosjekt der du kan handle brus i spesielle automater og betale via mobiltelefonen. Automatene er utplassert to steder i Oslo-området, og skal til forveksling ligne på vanlige brusautomater. Men her putter du ikke på penger. På automaten står et telefonnummer som du ringer opp via mobiltelefonen. Der får du instruksjoner som aktiverer automaten. Så velger du hva du vil drikke på vanlig måte.

Konstituert informasjonssjef i Siemens, Stein Bjørnbekk, ser for seg at denne typen mobil handel også kan være egnet til for eksempel betaling av parkeringsavgifter, trikkebilletter og andre småbeløp.

Parkeringssystem

Firmaet Easy Park hevder å ha et system som benytter SMS meldinger for registrering av parkering. Her kan du få regning på parkeringen en gang i måneden, for eksempel sammen med mobiltelefonregningen din. Mer om dette finner du her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer