Medisinene du bør kaste

Her er sjekklisten.

KAST ELLER BRUK? Gamle, reseptbelagte medisiner bør kastes - selv om de ikke er utgått på dato. Foto: Colourbox.com
KAST ELLER BRUK? Gamle, reseptbelagte medisiner bør kastes - selv om de ikke er utgått på dato. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lurer du på om solkremen fra i fjor ennå virker? Eller om hostemedisinen fra sist gang du var syk vil hjelpe deg neste gang?

Her får du oversikten over hva du kan beholde og hva du bør kaste.

Sjekk gjerne sminkepungen også, når du først er i gang. Alderen på enkelte ting vil gjerne overraske deg, ifølge nettstedet Consumer.org.nz.

Dette bør du se etter:

Datostempling

Dersom legemidler eller salven er gått ut på dato, er det på tide å kvitte seg med dem. Ingrediensene taper effekt over tid – og enkelte kan til og med bli skadelige.

Les også: Legemiddelskader - slik klager du

Brukte medisiner

Reseptbelagte medisiner du ikke lenger bruker bør kastes, selv om de ikke er utgått på dato. Du kan alltids bli fristet til å bruke et gammelt legemiddel mot et nytt problem. Feil behandling kan forverre tilstanden.

Les også: Nettmedisin ren risikosport

Utgåtte behandlinger

Legemidler kan være «for gamle», til tross for at datostemplingen er riktig. Nye medikamenter som er mer effektive og har færre bivirkninger kan ha kommet på markedet. Doseangivelsen kan også ha endret seg, spesielt for barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer