Meditasjon for nybegynnere

Det gjør deg lykkelig og frisk, og er helt gratis. Her kan du lære å meditere.

Publisert
Sist oppdatert

Studier har vist at meditasjon kan øke immunforsvaret, nøytralisere negative følelser, senke blodtrykket og redusere stresseffekter. Men hvordan skal du egentlig begynne å meditere? iVillage fikk tips fra ekspert Joan Borysenko, som har drevet med meditasjon i nesten 40 år.

Når?Vi trenger minst 10 minutter med meditasjon per dag for å få fordelene ved det. For mange er det vanskelig bare å finne tid nok. Borysenkos løsning er å gjøre det enkelt.

- Spør deg selv: Hva er det minste jeg kan forplikte meg til som jeg vil tåle? sier hun til iVillage.

Hun sier videre at selv om du egentlig bare har fem minutter til rådighet vil du gjerne fortsette straks du har kommet i gang, at du likevel presser inn tid til ti minutter. Hun anbefaler å starte meditasjonen når du står opp. Sett gjerne vekkeklokken ti minutter tidligere enn vanlig.

Hvordan begynne?Med en gang du har stått opp må du finne en rettrygget stol. Det vanligste fysiske problemet folk møter er at kroppen ikke er vant til å slappe av uten å sovne. Ved å sitte på kanten av en hard stol med ryggen noen centimeter fra stolryggen holder du søvnen unna på en god måte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer