Meditasjon gjør deg frisk og glad

Si oooohm. Da styrker du immunforsvaret og øker hjerneaktiviteten i områdene av hjernen som har med positive tanker og gjøre.

Publisert
Sist oppdatert

Meditasjon gjør deg frisk og gladSi oooohm. Da styrker du immunforsvaret og øker hjerneaktiviteten i områdene av hjernen som har med positive tanker og gjøre.

Det viser en ny studie fra universitetet i Wisconsin, som tyder på at et kort treningsprogram i meditasjon har påviselig effekt på hjerne- og immunfunksjonen.

- Studien er den første som viser en sammenheng mellom meditasjon og forandringer i hjerneaktivitet forbundet med positive følelser, og den første som indikerer at meditasjon kan påvirke immunforsvaret, sier professor Richard J Davidson fra universitetet i Wisconsin. Studien ble publisert 22 juli i fagtidsskriftet Psychosomatic Medicine.

48 ansatte i et bioteknologi-selskap deltok i studien, og halvparten av dem fikk ukentlig meditasjonstrening. Forsøkspersonene ble også oppfordret til å meditere hjemme en time om dagen, seks dager i uken - ved hjelp av CDer med veiledning. Alle deltagerne fikk en influensavaksine.

Davidson og kollegene hans registrerte elektrisk aktivitet i områder foran til venstre i hjernen, som blir mer aktive når vi slapper av og har positive følelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer