- Meditasjon vil gi verdensfred

Twin Peaks-regissør David Lynch leder en kampanje for verdensfred basert på meditasjon.

Publisert
Sist oppdatert

Tror meditasjon vil gi verdensfredTwin Peaks-regissør David Lynch leder en kampanje for verdensfred basert på meditasjon.

Mange vil nok synes det virker litt rart at regissøren bak mørke filmer som Dark Velvet og Mudholland Drive skal lede en kampanje for verdensfreden basert på masse-meditasjon. Men for Lynch er livet med trancendal meditasjon herlig, og det vil han at andre også skal få oppleve.

Derfor prøver han sammen med en eiendomsutvikler fra Washington og en tidligere toppsjef for et magasinforlag å samle inn en milliard dollar. Pengene skal brukes til å starte en organisasjon som utdanner instruktører i trancedental meditasjon - noe initiativtakerne mener vil minske stresset på planeten.

- Det er et tonn med skeptikere der ute, sier Lynch til Reuters, og godtar at det er en smile-faktor tilknyttet dette prosjektet.

- På overflaten er det noe å smile av, sier han. Men jeg vil oppfordre folk til å se litt dypere inn i dette, og legge vekk smilene, hvis det ikke er et smil av glede for hvor vakkert dette er. For planen er blitt testet, og hver gang den er blitt testet har den redusert kriminalitet og vold. Dette er ekte, og prosjektet kan bli satt i gang allerede innen ett år og føre til fred i verden, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer