Rente på boliglån

Medlemskapene som gir knallgode boliglånsrenter

Du kan få rente godt under gjennomsnittet hvis du er medlem i en forening eller et forbund som har eksklusive avtaler med utvalgte banker.

MEDLEMSTILBUD: Flere av de beste boliglånsrentetilbudene i Finansportalen gjelder medlemmer av enkelte foreninger og forbund. Foto: Eilin Lindvoll.
MEDLEMSTILBUD: Flere av de beste boliglånsrentetilbudene i Finansportalen gjelder medlemmer av enkelte foreninger og forbund. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Norges Bank økte styringsrenta i september har flere boliglånskunder fått varsel om at banken øker boliglånsrenta deres, som videre betyr økte rentekostnader, både i større og mindre grad.

Når bankene setter opp boliglånsrentene, er det viktig at du som forbruker sjekker hva som er de beste vilkårene du kan få for ditt lån, slik at du kanskje kan forhandle deg til lavere boliglånsrente, eller finner ut at det er mer lønnsomt å heller bytte bank.

Men, du kan også sikre deg bedre lånevilkår med de riktige medlemskapene.

Lenger ned i saken får du oversikt over foreningene, forbundene og organisasjonene som tilbyr eksklusive boliglånstilbud til medlemmene sine gjennom spesialavtaler med bankene.

Snittrenta øker

Sentralbanken har satt opp styringsrenta fire ganger fra september 2018 til samme måned i 2019, og per i dag er renta på 1,5 prosent. Bankenes utlånsrenter ligger noe over dette, på grunn av de såkalte utlånsmarginene.

Ferske tall fra SSB viser at gjennomsnittlig flytende utlånsrente for utestående lån med pant i bolig har økt med 0,17 prosentpoeng mellom juli og august 2019.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer