"Mega mandag" er idag

Mandag 30. november vil bli årets største netthandelsdag, spår Visa.

220.000 euro pr. minutt:  Mandagen nærmest 1. desember er den travleste handelsdagen på internett. Foto: DinSide
220.000 euro pr. minutt: Mandagen nærmest 1. desember er den travleste handelsdagen på internett. Foto: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Visa Europe forventer at 30. november vil bli den travleste dagen for Internettshopping i år, skriver selskapet i en pressemelding. Visa forventer en omsetning på Internett på 318 millioner euro i dag, hvor to tredjedeler av kjøpene vil skje med et Visa debetkort.

Visa forventer at årets juleshopping på internett vil ligge 13 prosent over nivået i 2008.

Hektisk mandag på nett

I 2007 og 2008 var den travleste dagen for internettshopping mandagen som er nærmest 1. desember. Mandag 1. desember 2008 kjøpte europeiske forbrukere julegaver for 280 millioner euro på internett. Allerede 2. november i år oversteg bruken av Visakort på internett fjorårets topp fra 1. desember. Visa baserer sin spådom på transaksjonsdata fra tidligere år samt kjøpstrender fra foregående år. Hver niende euro europeiske forbrukere benytter til personlig forbruk betales ved hjelp av et visakort.

Cirka 4,5 millioner transaksjoner vil finne sted i dag, med en trafikktopp rundt lunsjtid og en neste topp klokken 1900 i kveld. Visa forventer at det vil bli brukt 220.000 euro hvert minutt med visakort på nett i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer