Meld deg inn i en importring og spar toll!

Gebyret Postverket tar for å kreve inn moms for staten er 80 kroner enten pakken inneholder én eller tjue CD-er. Det er derfor penger å tjene på å gå sammen om å å importere.

Publisert

Selv om det er forbudt for butikker å parallellimportere CD-er og vidoer til Norge bak ryggen på de offisielle representantene for produsentene, gjelder dette ikke privatpersoner. Vi kan importere så mye vi vil, så lenge varene ikke videreselges rett etter importen, som en inntektsbringende virksomhet.

80 kroner

Det var i mange år tillatt å importere toll- og momsfritt når verdien av varen var under 200 kroner. Men etter at netthandel av CD-er ble populært, syntes staten det lekket for mange avgiftskroner ut her. De norske butikkene ville også gjerne bli kvitt konkurransen fra utlandet. I mars ble det derfor vedtatt at det skal være moms på ALT som importeres fra utlandet, uansett verdi.

Dette er ikke urimelig, særlig sett med norske butikkers øyne. De må jo kreve inn moms fra kundene sine, og de utenlandske butikkene fikk på denne måten en stor skattefordel.

Problemet, som politikerne ikke hadde tenkt på, var at man må gjøre en del papirarbeid ved importen. Varen må bringes til et tollsted og klassifiseres. Avgiften må betales og varen bringes ut til kunden. Selv om mange ville hevde at staten selv fikk betale kostnadene ved å kreve inn sine skatter, gjør den ikke det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer