Melder iPhonen stjålet ved nylanseringer

Slik skal forsikringsselskapene stoppe de falske telefontyveriene.

Har du en iPhone 4, og har lyst på den nyeste versjonen som lanseres i morgen? Forsikringssvindel er ikke veien å gå for å sikre seg ny telefon. Foto: Ill./Colourbox
Har du en iPhone 4, og har lyst på den nyeste versjonen som lanseres i morgen? Forsikringssvindel er ikke veien å gå for å sikre seg ny telefon. Foto: Ill./Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hver gang Apple lanserer en ny versjon av sin iPhone, melder flere telefonen sin for stjålet til forsikringsselskapene. For verken glemte, mistede eller skadete mobiltelefoner dekkes av reiseforsikringen - dermed dikter mange opp tyverihistorier for å sikre seg den nyeste modellen i erstatning.

– Historikken viser at hver gang Apple lanserer en ny iPhone, så går antall skademeldinger drastisk i været. Vi er redd det vil komme et nytt rush med henvendelser så snart iPhone 5 er ute i butikkene, fordi folk ønsker seg den siste modellen, sier leder for skadeoppgjør i Storebrand Harald Lindeman i en pressemelding.

Også Gjensidige sier til DinSide at de har erfaring med at antallet skademeldinger øker når nye smarttelefonmodeller er på vei. Dette gjør at de er ekstra observante i denne perioden.

Vil stoppe de uærlige kundene

For å unngå at folk dikter opp telefontyverier av denne sorten, gjør forsikringsbransjen sitt for å stoppe de uærlige kundene. Melder du telefonen din stjålet til Storebrand, vil de nå be om mer dokumentasjon fra sine kunder enn tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer