Hjemlevering av mat:

Melder om stor pågang

Butikken som tilbyr hjemlevering av mat opplever økt pågang etter de nye coronatiltakene ble presentert denne uka.

HJEMLEVERING: Matbutikkene som tilbyr hjemlevering opplever økt pågang etter de nye coronarestriksjonene. Foto: Meny
HJEMLEVERING: Matbutikkene som tilbyr hjemlevering opplever økt pågang etter de nye coronarestriksjonene. Foto: Meny Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er tydelig at mange syns det er mer komfortabelt å bestille hjemlevering på matvarer.

Den nettbaserte dagligvarebutikken Oda (tidligere Kolonial) og dagligvarebutikken Meny, tilbyr begge hjemlevering av mat, og de bekrefter overfor DinSide at de opplever en stor pågang etter at de nye coronatiltakene ble presentert tidligere denne uka.

- Formidabel vekst

Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne forteller til DinSide at de siden torsdag i forrige uke har hatt en vekst på cirka 15 prosent i nettbutikken.

- Det er jo en formidabel vekst, så det er opplagt mange som tenker at de ønsker å få varer på døra framfor å handle i butikken nå.

I enkelte av Menys butikker kan man også hente ut maten man har bestilt på et hentepunkt, men hva foretrekker kundene?

- Det er definitivt levering hjem på døra, som er mest populært - uavhengig av om det er coronarestriksjoner eller ikke, forklarer Hynne.

Kommunikasjonssjef i Oda, Simen Sletsjøe forteller til DinSide at de ser en enorm økning.

- Nordmenn har blitt vant med å handle dagligvarehandel på nett, og vi ser at flere og flere gjør det. I desember har økningen vært enorm. Nye tiltak, hjemmekontor og vintervær gjorde at vi i forrige uke hadde vi en vekst i nye kunder på hele 44 %.

- Går den enorme økningen utover leveringstidspunktene?

- Vi merker at det er enorm pågang, og det betyr at det for noen er litt færre alternativer for leveringstidspunkt enn det pleier å være. Så vi anbefaler alle kundene våre å være tidlig ute med å bestille, slik at man kan få leveransen på tidspunktet man ønsker - spesielt når det nærmer seg juleferien, anbefaler Sletsjøe.

Dette går det mest av

Men hva handler de som bestiller varene på nett mest av? Hynne forklarer at Meny selger mye av det samme på nett som i butikk.

- Vareutvalget og prisene er jo de samme, men på nett går det generelt noe mer av barneprodukter og Ukens-middag-produktene. Det går også mye tilbudsvarer, da de er godt synlige i en egen fane i nettbutikken, forklarer hun og fortsetter.

HJEMLEVERING: Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne. Foto: Meny
HJEMLEVERING: Kommunikasjonssjef i Meny, Nina Horn Hynne. Foto: Meny Vis mer

- Nå går det også mye julevarer, som ribbe, pinnekjøtt og lutefisk.

Men det er også varer det går mindre av, ifølge Sletsjøe.

- Vi ser mindre storhandel av Antibac og tilsvarende enn vi har gjort i andre perioder med nedstengning. Det forteller oss at folk er litt roligere nå, og det at flere handler på nett kanskje først og fremst skyldes at det er praktisk når man er på hjemmekontor og det er vinter ute i gatene.

Men er det egentlig noen klar forskjell på de som handler i butikk kontra de som bestiller varene hjem?

- Nettkundene er gjerne flinkere til å planlegge handelen. De handler sunnere, tyngre varer og flere middager. I tillegg handler de gjerne litt mer, siden de får maten levert hjem.

Er du en av dem som fremdeles handler fysisk i matbutikken? Hynne har noen tips til dagligvarehandelen fram mot jul.

- Vi oppfordrer folk til å spre handelen utover åpningstida. Det er normalt mest stille før kl. 11.00 og etter kl. 18.00. Ellers vil vi, på travle dager i travle butikker, ha kundeverter som sikrer at det ikke er for mange i butikken samtidig, forteller hun og fortsetter.

- Det kan være lurt å planlegge handleturen og lage en handleliste, slik at du finner det du skal ha, slipper for mye fram og tilbake og heller ikke glemmer viktige ingredienser og tilbehør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer