Er du glad i mat med mye smak, men bekymrer deg for dårlig ånde etterpå?
Det kan du nå slutte med. Matforskere ved universitetet i Ohio har nemlig oppdaget noe som kan få krydder- og hvitløkselskere over hele kloden til å juble.
Les også: Hvitløk er hjertemedisin
Der tannbørsten kommer til kort, har nemlig et lite glass melk i forbindelse med måltidet formidabel effekt.
Les også: Dette gir dårlig ånde
Bryter ned luktstoffene
Inntar du usle to desiliter melk etter maten vil hvitløksånden din halveres. I hvitløk finnes det et stoff kalt allyl-metylsulfid (AMS).
Dette klarer ikke kroppen din å bryte ned, og dermed får du den karakteristiske hvitløkslukten fra munn og porer.
Har du dårlig ånde?
Melk, derimot, har den egenskapen at den effektivt reduserer konsentrasjonen av AMS i kroppen - uavhengig av om hvitløken du har spist er rå, stekt eller kokt.
Helmelk har noe bedre effekt enn lettere melketyper, og den virker aller best om du drikker den under måltidet framfor etterpå.
Har du noen flere gode råd mot hvitløksånde? Del dem gjerne i forumet.