Mener et gjeldsregister er nødvendig

Gjeldsoffer-Alliansen mener flere av de som har fått innvilget kreditt, burde vært stoppet, og tror gjeldregisteret er løsningen.

KREDITTPROBLEMER:Enkelte får innvilget en hel bunke med kredittkort, uten å ha betalingsevne. Et problem man kan unngå med et gjeldsregister, mener Gjeldsoffer-Alliansen. Foto: COLOURBOX.COM
KREDITTPROBLEMER:Enkelte får innvilget en hel bunke med kredittkort, uten å ha betalingsevne. Et problem man kan unngå med et gjeldsregister, mener Gjeldsoffer-Alliansen. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke kunne DinSide fortelle at barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet er i gang med å utarbeide et nytt forslag til gjeldsregister.

I motsetning til Datatilsynet, som er skeptisk til opprettelsen av et slikt register, mener Gjeldsoffer-Alliansen at gjeldsregisteret er svært viktig.

DinSide gjennomførte nylig en test som viste at en student med lav inntekt fikk innvilget minimalt med kreditt. Men erfaringen til Gjeldsoffer-Alliansen er en annen.

- Det er blitt for lettvint å ta opp forbrukskreditt. Vi har nylig bistått et ektepar, som med to millioner i boliglån, fikk innvilget ytterligere 2 millioner fordelt på 39 forbrukslån og kredittkort, forteller Bengt Scheldt, leder i Gjeldsoffer-Alliansen til DinSide.

- Det svært mange av de som tar kontakt med oss spør seg om er: Hvorfor ble jeg ikke stoppet?

Gir feilaktige opplysninger

En viktig årsak til at enkelte får innvilget kreditt langt utover betalingsevne, er etter alt å dømme at de har oppgitt feilaktige opplysninger.

- Det er nok riktig, sier Bengt Scheldt i Gjeldsoffer-Alliansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer