Mener konfirmasjonene blir alt for dyre

- Summene for dagens konfirmasjoner er så store at det kan påvirke budsjettet over flere år, mener forbrukerøkonom i Nordea, Elin Reitan.

DYR FEST: Snart er det den tiden på året der tenåringer kler seg opp i finstas og feires inn i voksenlivet. Men kostnadene for festlighetene kan skape problemer. Foto: AMALIE SOLNØRDAL NÆRØ
DYR FEST: Snart er det den tiden på året der tenåringer kler seg opp i finstas og feires inn i voksenlivet. Men kostnadene for festlighetene kan skape problemer. Foto: AMALIE SOLNØRDAL NÆRØ Vis mer

Det er dyrt å invitere til fest. Det skal bestilles mat, kaker og lokaler. Barna skal kanskje ha bunad, og i tillegg forventes det at man skal gi gave.

- Summerer man dette blir utgiftene ekstremt store, sier Reitan til Dinside.

Hun understreker at foreldre med flere barn må gjenta dette ritualet, og at det kan påvirke familiebudsjettet over flere år.

Halvparten av oss går tom for penger hver måned. Slik får du kontroll.

Bruker nærmere 40.000 kroner

- Mange foreldre bruker store summer for å arrangere konfirmasjon. Å bruke stadig mer på både festen og gaven er en trend som bare vokser, sier Reitan videre.

I 2013 gjorde TNS Gallup en undersøkelse på oppdrag fra Nordea som viste at begivenheten medfører store kostnader for foreldrene.

Gjennomsnittlig bruker osloborgerne mest på gave til konfirmanten. Tallene fra 2013 viste at hele 18 prosent bruker over 20.000 kroner på gaven.

Tjenesten som sørger for at du alltid har dekning på konto når regningen kommer

I tillegg skal det arrangeres fest, og det er ikke lenger like vanlig å ha selskapet hjemme i stua.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer