Mener netthandel fra utlandet var enklere før 350-kronersgrensa

Forbrukerrådet håper på høyere grense, ekskludering av frakt og lavere gebyrer.

POSITIV, MEN KRITISK: Fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet er glad for at momsgrensa på papiret har økt, men liker dårlig problemene med inkludert frakt.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
POSITIV, MEN KRITISK: Fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet er glad for at momsgrensa på papiret har økt, men liker dårlig problemene med inkludert frakt. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har oppdaga det vi frykta: Prisen blir utydelig.

Det sier fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet til Dinside, om den nye grensa for moms- og avgiftsfri netthandel fra utlandet.

Før nyttår lå den på 200 kroner. Etter nyttår ble den justert til 350 kroner inkludert frakt. Det betyr at du nå momsfritt kan handle en vare for eksempel til 250 kroner om frakten koster 100 kroner.

Men som Dinside lenge har skrevet, og fikk de første eksemplene på nylig: Når frakt inkluderes blir det vanskelig å vite om kjøpet havner over eller under grensa, selv etter å ha sett totalprisen.

- For mye blir overlatt til forbrukeren. Jeg tror det er et utilsiktet utfall av en serie politiske kompromisser, sier Jensen.

LES MER: Nordmenn handler for under 350 kroner, men havner likevel over grensa, fordi DHL anslår hva frakta kosta

Gebyrer, ikke momsen

Det viktige for Forbrukerrådet er at det skal være enkelt å handle fra utlandet. Det vil blant annet si å få den endelige prisen så klart og tidlig som mulig i kjøpsprosessen.

- Med de nye reglene blir det ikke slik, sukker Jensen, og sikter blant annet til at fraktprisen du er avhengig av ofte ikke oppgis før langt ut i prosessen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer