Gebyr på fond

Mener Nordea lurer kundene inn i dyre fond

Forbrukerrådet klager banken inn til Forbrukertilsynet.

MISVISENDE: Forbrukerrådet beskylder Nordea for brudd på markedsføringsloven fordi de villeder småsparere til å velge aktive forvaltede fond og mener disse større sannsynlighet for meravkastning, noe som ikke er dokumentert. Foto: Francis J Dean/REX/NTB Scanpix.
MISVISENDE: Forbrukerrådet beskylder Nordea for brudd på markedsføringsloven fordi de villeder småsparere til å velge aktive forvaltede fond og mener disse større sannsynlighet for meravkastning, noe som ikke er dokumentert. Foto: Francis J Dean/REX/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet sier til NRK at de anklager Nordea for brudd på markedsføringsloven.

- Nordea villeder småsparere når de sier at deres aktive forvaltede fond gir større sannsynlighet for meravkastning. Det har de ikke dokumentert, og de tar seg godt betalt, sier Blyverket.

Aktivt forvaltede fond i Nordea koster fire ganger så mye som indeksfond, påpeker Blyverket. Totalt sett for hele bransjen, har Forbrukerrådet regnet ut at det beløper seg til to milliarder kroner årlig i for høye kostnader for oss pensjonssparere.

Forbrukerrådet har altså klaget Nordea inn til Forbrukertilsynet for det de mener er et lovbrudd.

Mener fondsvalg er behovsstyrt

Kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen i Nordea bekrefter overfor NRK at de har mottatt klagen fra Forbrukerrådet og skal gjennomgå den.

- Utgangspunktet vårt er at kommunikasjonen rundt forvaltningen og de fondene vi har skal være i tråd med markedsføringsloven. Hvis vi har gjort noe som ikke er i overensstemmelse med den, skal vi selvfølgelig rette på det, sier Steffensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer