Bompenger

Mener regjeringen bryter bompengeforliket

Oslo-området får nye milliarder til kollektivtrafikk, uten at det kreves kutt i bompengene. Dette er i strid med bompengeforliket, mener Fremskrittspartiet.

BOM ELLER BUSS: Frp synes det er provoserende at hovedstadsområdet får 5,2 milliarder kroner hovedsakelig til kollektivtrafikk, ikke bompengekutt for bilistene. Foto: NTB
BOM ELLER BUSS: Frp synes det er provoserende at hovedstadsområdet får 5,2 milliarder kroner hovedsakelig til kollektivtrafikk, ikke bompengekutt for bilistene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

En ny avtale ligger nå an til å sikre Oslo og tidligere Akershus 5,2 milliarder kroner over ni år, melder NRK.

Og pengene vil først og fremst gå til kollektivtrafikk.

Forhandlingene har pågått på administrativt nivå, og avtalen er ikke offentlig. Den må fortsatt godkjennes politisk, ifølge NRK.

Avtalen inngås mellom staten og Viken fylkeskommune og kommunene Oslo, Bærum, Lillestrøm og Nordre Follo.

- Provoserende

Men, avtalen legger ikke opp til kutt i bompengene.

- Dette provoserer meg skikkelig. Det er et brudd på forutsetningene i forliket, sier Fremskrittspartiets transportpolitiske talsmann Bård Hoksrud.

- Hele hensikten med bompengeforliket var at man skulle bruke pengene til å redusere bompengebelastningen for vanlige bilister, sier Hoksrud.

Bompengerekord i 2020

I coronaåret 2020 ble det innbetalt rundt 12,3 milliarder kroner i bompenger, ifølge anslag fra Samferdselsdepartementet. Det er ny rekord for ellevte år på rad.

Det har blitt satt ny rekord i innbetalte bompenger hvert eneste år siden 2010, viser tallene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.