Meng deg med de rike

FOND DEL 4: Hedgefond har tradisjonelt vært en lekegrind for de virkelige rike. Finanskjendisen Peter Warren er av en annen oppfatning.

Publisert
Sist oppdatert


Har du sett halvparten av verdien på aksjefondsandelene forsvinne i sluket, er det fristende å se etter et alternativ. Det er derfor forståelig at mange har fått nok av risikoen i aksjemarkedet.

Traust og kjedelig, eller?

De fleste velger da i praksis sparing i bank og bolig. Men det finnes andre alternativer. Obligasjonsfond gir rimelig jevn avkastning, og svært god avkastning hvis renten går ned. Det går også an å investere i råvarer som gull, direkte eller gjennom fond.

Hedgefond er et annet alternativ.

Hedgefond

I løpet av 1990 tallet skaffet hedgefond seg et ry som superspekulative instrumenter for finansielle sluggere.

Det ironiske er at hedgefond i sin natur er ment å være lite risikable. Det engelske ordet "hedge" betyr at man sikrer seg eller beskytter noe.

Peter Warren har lenge vært en markant skikkelse i norsk finansmiljø. Warren er selvsagt tilhenger av hedgefond: - Det viktigste er fleksibiliteten. Man er ikke, som et aksjefond, dømt til å tape penger når markedet faller, sier han.

Høres det fristende ut?

Resten av intervjuet med Warren kan du lese hos vår søsterpublikasjon iMarkedet

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer