Matpriser:

- Meningsløst!

Matbutikkene langs grensa forbereder seg på storinnrykk.

DYRE MATVARER: Synes du også at maten har blitt veldig dyr? Vi i DinSide sjekker matvareprisene jevnlig og har tre veldig gode tips til deg som vil spare litt penger når du er på butikken. Video: Embla Hjort-Larsen / Elisabeth Dalseg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg pleier ikke komme med spådommer, men tror flere kommer til å reise til Sverige framover, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank1, og kjent fra Luksusfellen, til DinSide.

Svenske matpriser har økt betydelig mer enn norske det siste året, men det er fortsatt mye å spare på å handle over grensa. Vår ferske pristest viser at du kan spare 43 prosent på å legge handleturen til Sverige.

1. februar er det duket for et nytt prishopp i dagligvarebutikkene, og det er ingen grunn til å tro at forskjellen vil minke.

- Prisene har gått opp der også men det er mange varer som er betydelig billigere i Sverige, og jeg tror mange kommer til å handle der, i hvert fall med det varslede prishoppet.

Forbrukerøkonomen har forståelse for at mange må tenke på økonomien, men er likevel ikke særlig begeistret.

- Det er meningsløst å fylle opp mange biler på Østlandet for å handle i Sverige. Det er dårlig for miljøet, og for norsk handel - men folk tenker mest på egen lommebok.

- Nordmenn er ganske prisbevisste, så det er nok mange som dersom de ser de kan spare mye på å dra til Sverige, bensin og bompenger iberegnet, vil gjøre det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer