Menn dør av prestasjons-press

Menn er kanskje større og sterkere enn kvinner, men de dør gjennomsnittlige syv år før kvinnene. Nye studier har pekt på hvorfor.

Publisert
Sist oppdatert

Menn trenger ikke nødvendigvis å få en tidligere bortgang enn kvinner. Forskere trekker inn atferd, ikke biologi, som grunnen til menns noe kortere livsløp.

Menn har større sannsynlighet for å dø av vold eller ulykker, og det er mindre sannsynlig for at de oppsøker medisinsk hjelp når de føler seg dårlige.

- Menn har blitt oppdratt til å ikke å bry seg om symptomer på sykdom og smerte, sier Jean Bonhomme, doktor innen allmennpraktikk ved Emory University i Atlanta.

- Å forandre menns syn på helse er nesten like vanskelig som å forandre biologien deres, sier hun videre.

Men doktor Bonhommen, grunnleggeren av the National Black Men's Health network, tar del i et stadig voksende tiltak for å minske overlevelsesgapet mellom kvinner og menn.

- Vi er nødt til å huske at menn er prestasjonsorienterte, de måles etter prestasjoner som etterhvert vil gå på bekostning av helsen deres, uttalte Bonhomme.

Sist uke vokste det frem to nyskapninger innen helsebevegelsen for menn. En førsteutgave av en vitenskapelig tidsskrift, the Journal of Men`s Health and Gender, og en vitenskapelig konferanse som omhandlet de samme temaene. I følge sponsorene er dette den første konferansen av sitt slag i USA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer