Menn drømmer om sex, kvinner om shopping

Kjønnet ditt avgjør hva du drømmer om. Mens kvinner drømmer om shopping, drømmer menn om sex.

Publisert
Sist oppdatert

Det er tysk forskning som viser at forskjellen mellom kjønnenes drømmer er tydelige. I følge forskningen drømmer menn om biler, skytevåpen og sex, mens kvinner drømmer om shopping, mat og følelser. Hos menn er det lite følelser, bortsett fra når han er redd for å bli skutt, skriver den svenske avisen Aftonbladet.

Både barn og voksne deltok i undersøkelsen. Resultatet viser at de klassiske forskjellene mellom kjønnene trer tydelig fram i søvne.

En av grunnene til forskjellen kan være hva man gjør før man legger seg. Mens mange kvinner ringer venninner eller mødre, sitter mange menn foran TVen med fotball eller voldsfilm. Det kan gi utslag på drømmen.

Kjerstin Ljungh, som jobber med drømmeforståelse, er tvilende til studien. Hun har for eksempel aldri møtt noen som har drømt om shopping.

- Man kan si at scenografien i drømmen er et speilbilde av det vi har opplevd i løpet av dagen. Og dessverre er det fortsatt store forskjeller mellom hva menn og kvinner bryr seg om. Mange kvinner har et sterkere sosialt liv, og det markeres ofte i deres drømmer, sier hun til Aftonbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer