Menn har bryllups-angst

Samboende menn frykter at et ekteskap skal forandre livet. Men kvinnene gruer seg til selve bryllupsfesten.

Publisert
Sist oppdatert

- Menn nøler med å inngå ekteskap. Årsaken er at de er redde for å gå inn i en annen og mer tradisjonell rolle hvor de blir familiens hovedforsørger, forteller stipendiat Anne Renflot ved Høgskolen i Lillehammer.

Hun har studert forholdet mellom norske samboere og funnet flere grunner til at vi ikke løper til presten med det samme.

- Frykten for bryllupet gjelder jo ikke bare mennene. Også kvinner er bekymret for bryllupet, men ofte av ganske andre årsaker, forteller Renflot til forskning.no.

Er kjæresten din den rette for deg? Her er 10 tegn på ekte kjærlighet

Dyrt selskapPrisen på bryllupsfesten er blant de vanligste grunnene til at også samboende kvinner er skeptiske til å gifte seg. Kvinnene vil ofte ha en stor markering, med fest, mange gjester og mye romantikk. Og slikt koster.

Forberedelsene til et bryllup krever også mye innsats, som er enda en grunn til at travle kvinner nøler med byllupsplanene - ekteskap er blitt et overskuddsprosjekt.

- Vi har også spekulert litt i om samboere med barn i samme grad som barnløse kan forvente at foreldrene trår til med økonomisk støtte når de velger å gifte seg. Kanskje opplever samboerpar med barn som så etablerte at foreldrene ikke ser det som naturlig å gi økonomisk støtte, mener Renflot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer