Menn hater å bli dumpet

Til gjengjeld har de ingenting imot å være den som dumper, viser undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Menn hater å bli dumpetTil gjengjeld har de ingenting imot å være den som dumper, viser undersøkelse.Kvinner og menn har veldig forskjellig syn på det å avslutte et forhold. Kvinner blir triste og lider av kjærlighetssorg - uavhengig om det er de eller mannen som gjør det slutt. Menn er beregnende, og anser det å avslutte et forhold som et strategisk sjakkspill. Det viktigste for dem er å gjøre det slutt like før kvinnen - slik at de er den som seirer . Dersom kvinnen er den som gjør det slutt er det en helt annen sak. Da skal himmel og jord settes i bevegelse, hevder Dr. Mike Jordan ved Francis Marion University i Florence, South Carolina.

Jordan har gjort en undersøkelse på 28 mannlige og 90 kvinnelige studerende som ble spurt om å vurdere hvordan deres siste kjæresteforhold ble avsluttet.- Menn lar seg nærmest ikke affisere av et brudd, hvis de var den som gjorde det slutt. Men dersom det er kvinnen som gjør det slutt, oppleves det som et stort nederlag og føles som en trussel mot selve manndommen, sier Dr. Mike Jordan til nyhetsbyrået Reuters.

Dersom det er kvinnen som er den første til å si: Det ville nok være best om vi tok en pause, er menn overhodet ikke interessert i å avslutte forholdet fredelig og det kan lett ende i voldsom krangel om, for eksempel hvem som skal ha hva fra leiligheten, viser Jordans forskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer