Menn ler av sykdom

Alvorlig sykdom gir ingen grunn til å henge med leppa. Forskere mener mange menn foretrekker å spøke om de vanskelige tingene.

Publisert
Sist oppdatert

Sykdom er en alvorlig sak. Men det betyr ikke at spøk er utelukket.

Walisiske forskere har undersøkt flere grupper menn som satt sammen for å diskutere sykdom. Og samtalene var langt i fra dystre og alvorlige.

Tre ballerFokusgruppene som ble gjennomført ved Universitetet i Cardiff ble satt sammen av 37 menn mellom 18 og 65 år, som stort sett hadde helsen i behold.

Analyser av samtalene viste at mennene ofte brukte vitser og raske replikker når de diskuterte tema som hodepine, mageproblemer og testikkelkreft.

- Jeg har hatt tre baller hele livet, uten at det har plaget meg, var en av kommentarene som kom frem i samtalene.

- Menn er kjent for å stikke hodet i sanden når det kommer til samtaler om helse og sykdom. Men disse undersøkelsene viser at menn er mer komfortable med å kommunisere om sykdom når de kan bruke vitser og humor, sier forskeren Dai John til BBC News.

Forskerne ønsker å buke denne kunnskapen for å lære apotekere hvordan de bedre kan kommunisere med sine mannlige kunder.

- Hvitfrakk-arbeidere har alltid fokusert på å kommunisere med mennesker på en empatisk og relevant måte. Bruk av humor kan være veldig nyttig når vi skal rette helsebudskap mot menn, mener John.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer