Menn mest lettlurt

Flere menn enn kvinner blir lurt på nett.

Publisert
Sist oppdatert
En mann fra Ohio ble dømt til 37 måneders fengsel etter å ha svindlet minst 1.187 kunder via eBay.


Menn blir mest lurt, og taper de største beløpene på nettsvindel. Det viser siste rapport om svindel på nett fra Internet Crime Complaint Center (IC3) i USA.

Menn mellom 40 og 49 år er de som klager mest på nettsvindel. Av de som har sendt inn klager på nettsvindler og bedrag til IC3 i USA i løpet av 2007, er det 57,6 prosent menn mot 42,4 prosent kvinner.

Taper også mest penger

Kos med pus, men er det katta i sekken?
Kos med pus, men er det katta i sekken? Vis mer

Ikke bli lurt

 • Lær mer her:
  Looks to good to be true

 • Mennene taper også mer penger enn kvinnene. I snitt rapporterer menn om tap på 765 dollar, mens kvinnene i snitt har tapt 552 dollar. Jo eldre rapportøren er, jo mer har han eller hun tapt.

  Duperes av Nigeriabrev og jukseaksjoner

  Av sine egne ...

  Årsrapporten fra IC3 viser forøvrig at det store flertallet av nettsvindlere er menn. 75,2 prosent av de som står bak identifiserbare svindelforsøk er menn.

  De fleste har vært i kontakt med offrene for svindelen via epost eller nettsider.

  Typiske svindler

  Her er noen typiske svindeltyper som ble registrert i 2007:

  Svindel med kjæledyr
  Svindlere utgir seg for å selge kjæledyr på nett, og mottar forhåndsbetaling men uten å sende fra seg et eneste værhår.

  Jukseevaluering
  Offeret blir ledet til å tro at han eller hun skal vurdere sin kundeopplevelse av for eksempel å spise ute, gjerne via eposter med forfalskede logoer. Via diverse finansielle transaksjoner som blant annet involverer falske sjekker, tappes de uheldige for midler før de oppdager at de er lurt.

  Veldedighet og adopsjon
  Spam som ber om veldedige bidrag, gjerne til saker med stor hast. Pengene når aldri mottakerne eller formålene som er beskrevet.

  Eksempelvis ble to menn dømt for å ha laget en falsk Frelsesarme-nettside, som totalt samlet inn 48.000 dollar til ofrene etter orkanen Katrina, før mennene ble avslørt.

  Singelfella
  Dating og sosiale nettverkssider blir ofte rapportert for svindelforsøk. Svindleren utgir seg gjerne for å bo i et annet land, og vil gjerne treffe den svindlede, men har ikke penger. Mange sender penger, men de får aldri besøk i retur ... Er de riktig uheldige gir de også bidrag til å dekke en "brors" uforutsette, men svært store medisinske utgifter.

  Lignende svindler har også rammet norske brukere, i følge informasjon fra Forbrukerombudet.

  Nettauksjoner som eBay er stedet for kuppjegere, men også for en del svindlere.
  Nettauksjoner som eBay er stedet for kuppjegere, men også for en del svindlere. Vis mer

  Auksjonssvindel

  En mann fra Ohio ble dømt til 37 måneders fengsel etter å ha svindlet minst 1.187 kunder via eBay. Han annonserte PCer, og solgte for 964.560 dollar, uten å sende fra seg en eneste maskin.

  Unngå rådyr netthandel

  Forretningssvindel
  Tre tiltalte fra Florida sa seg skyldig i svindel, etter å ha blitt avslørt på at de har utnyttet falsk informasjon for å skaffe seg kreditt. Pengene som ble gjort tilgjengelig ble brukt til å handle kostbart og lettomsettelig elektronisk utstyr, som ble sendt til diverse postbokser og virtuelle forretningsadresser. Varene ble videre samlet inn på en adresse i Palm Beach, hvorfra de så ble solgt via eBay med fortjeneste.


  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer