Menn mest negative til barnløshet

Det er ikke kvinner som har tyngst for å godta et liv uten barn.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er amerikanske forskere som har kommet fram til de noe overraskende funnene. Utgangspunktet er to nasjonale studier som omfatter mer enn 12.000 kvinner, ifølge Reuters Health.

Kvinnene var tre ganger så ofte uenige i forestillingen om at personer uten barn har et tomt liv, og dobbelt så ofte i at det å få barn er meningen med ekteskapet.

- Resultatene antyder at kvinner kanskje er mer åpne for muligheten til å forbli barnløse, sammenlignet med menn, sier hovedforfatter Dr. Tanya Koropeckyj-Cox ved University of Florida.

Her er landets mest fruktbare:

Både jobb og barnHilde Hauglid, kulturviter og doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Bergen, har intervjuet 12 norske heterofile og lesbiske par om det å velge å leve et liv uten barn, såkalt barnfrihet. Hun kjenner ikke igjen resultatene fra den amerikanske studien.

- I mitt materiale er det helst kvinner som har problemer med å være åpent barnfrie. Det er fremdeles slik at det er det moderlige som gjør en kvinne til en kvinne, forklarer Hauglid til DinSide Helse.

Hun tror de gode velferdsordningene i Norge er en av årsakene til at det er vanskeligere å velge å være barnfri her enn i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer