Menn shopper for sex

De har en baktanke med den fine bilen og dyre klokka.

Menn med fine biler og et ellers høyt forbruk har flere sexpartnere enn de med som er mer sparsommelige.  Foto: Colourbox
Menn med fine biler og et ellers høyt forbruk har flere sexpartnere enn de med som er mer sparsommelige. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Menn investerer i luksuriøse klokker, de nyeste mobiltelefonene på markedet og fine biler - i håp om å imponere det motsatte kjønn. Det melder upi.com og forskning.no.

De viser til en ny studie, hvor forsker Daniel Kruger ved University of Michigan, hevder at menns høye forbruk er et signal for å oppnå sex.

- I tidligere tider ble menn verdsatt hvis de var gode forsørgere. I dag lever vi i en forbrukerkultur hvor vi viser potensialet vårt gjennom produktene vi skaffer oss, heller enn gjennom å være en god jeger eller beskytter, sier Kruger ifølge forskning.no.

Les også: De vil ha yngre kvinner

Konservative har færre partnere

I et utvalg menn i alderen 18 til 45 fant Kruger at graden av økonomisk forbruk var direkte relatert til deres forventninger om antall seksualpartnere i tiden fremover, og tidligere antall seksualpartnere.

Han fant ingen tilsvarende sammenheng for kvinner.

Ifølge Kruger var økonomisk forbruk den eneste faktoren som antydet hvor mange partnere menn ønsket seg de neste fem årene, eller hadde hatt de siste fem årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.