Menn som hunder

Menn kan lukte seg frem til fruktbare kvinner, viser ny undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste kjenner uttrykket ”Men are dogs”. Nå avslører en rapport at det ligger mer sannhet i det enn du kanskje trodde, skriver Ekstrabladet. Hunder og menn bruker nemlig samme metode når de er på damejakt. Med godt utviklet luktesans sniffer de seg frem til partneren de vil ha, og det er de fruktbare som foretrekkes.

Om nesen svikter, kan noen gode gamle råd være gode å ha.

LES MER: Enkle sjekketriks virker

Det er en undersøkelse ved Charles Universitet i Praha som avslører at menn reagerer på de forskjellige luktene kvinner har på ulike tidspunkt i den månedlige syklusen.

Ikke bare fruktbare kvinner fanges av mannens nese.

LES MER: Mystisk duft gir eldre kvinner draget

Tenner på milde dufter- Vi ba en gruppe på tolv kvinner om å putte litt bomull i armhulene hver dag, forklarer antropologen Jan Havlieek til LiveScience.

Deretter fikk 42 menn det ærefulle oppdrag å rangere bomullsstykkene etter verste og beste lukt. Ikke overraskende toppet duften som kom i perioden før eggløsningen. Da er kvinnen på sitt mest fruktbare, og duften beskrives som bløt og mild. Begeistringen bleknet imidlertid fort da de stakk nesen i bomullen fra menstruerende kvinner. Lukten ble beskrevet som skarp og frastøtende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer