Menn utsetter familien

Det er ikke bare kvinner som drøyer med barn og giftemål. Karrierepress og økonomi tvinger også mennene til å vente.

Publisert
Sist oppdatert

De fleste menn ønsker å være gift og ha barn før 30-årsdagen. Men press fra jobb og økonomiske bekymringer tvinger dem til å utsette planene.

Påstanden kommer fra forskere ved vitaminfirmaet Wellmann som har sett nærmere på livet til de unge og karrierebevisste .

Mindre tid til barnStudien viser at mange menn ofte føler at jobbstress hindrer valgene deres når det kommer til familie. Mye tid på jobben betyr færre muligheter til å møte en partner, redusert sexliv og generelt utmattelse, viser studien.

Mer enn 1000 menn i alderen over 25 år deltok i undersøkelsen. Over en fjerdedel bekymrer seg for at innen de får barn vil de bli sett på som en "gammel far". To tredjedeler sier at alder er den største faktoren i avgjørelsen om å få barn.

Mer enn en tredjedel sier at de ville vurdert et lønnskutt. Men bare hvis det kunne føre til bedre livskvalitet og mulighet til å slå seg til ro tidligere.

Ikke kjønnsforskjellIan Banks, talsmann for Men’s Health Forum and the British Medical Association sier til The Guardian at det er liten forskjell mellom menn og kvinner når de kommer til familiestifting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer