Menn vil helst gifte seg med sekretæren

Menn foretrekker kvinner som er underordnet i arbeidslivet fremfor kvinnelige sjefer og medarbeidere, viser ny forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Forskerne studerte mer enn 300 universitersstudenter, 120 av dem var menn. Forskerne ville undersøke om dominans og underkastelse påvirket valg av partner, skriver WebMD.

Studien er gjort av Stephanie Brown fra University of Michigan og Brian Lewis fra University of California, Los Angeles, og ble publisert i tidsskriftet Evolution and Human Behavior.

Dominans i denne sammenhengen hadde ingenting å gjøre med personlighet, men hadde med makt og status å gjøre.

Deltagerne ble bedt om å se for seg at de var på en arbeidsplass. De leste en beskrivelse av personer som enten ble beskrevet som deres assistent, medarbeider eller sjef. De ble også vist bilder av de tenkte personene på arbeidaplassen, som var av samme alder og like attraktive.

Så vurderte deltagerne hvor interesert de var i å bruke fritiden sammen med hver av de tenkte kollegene. De vurderte hvor interessert de var i personene som treningspartner uten at det var noe romantikk med i bildet, one-night-stand, kjæreste og potensiell ektemake.

Når det dreide seg om romantiske eller seksuelle forbindelser vurderte deltagerne bare kollegene av motsatt kjønn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer