Mensenstopp mot kreft

Cellegift kan stoppe menstruasjonen til brystkreftpasienter, og det kan være en fordel ifølge en ny studie: Det øker sjansen for å overleve.

Publisert
Sist oppdatert

Det er forskere fra Østerrike som har oppdaget at brystkreftpasienter lever lenger og har redusert risiko for tilbakefall hvis menstruasjonen stopper, skriver WebMD.

Faktisk så vil kvinner som fortsetter å menstruere selv etter å ha fått cellegiftbehandling, være tjent med å fortsette med ytterligere behandling for å redusere nivåene med østrogen. Høye nivåer med østrogen kan fremme kreft. Det sier Michael Gnant ved Medical University of Vienna som er spesialist på brystkreft.

Les også: Nytt håp mot brystkreft

Studie på 500 kvinnerDen ny studien ble nylig presentert på det årlige San Antonio Breast Cancer Symposium, og inkluderte mer enn 500 kvinner i premenopausen, som tok cellegift mot brystkreft.

Rundt halvparten stoppet å menstruere på grunn av den sterke kreftbehandlingen.

10 år etter den begynnende behandlingen, viste det seg at kvinnene som hadde stoppet å menstruere hadde 40 prosent redusert risiko for å få tilbakefall, sammenliknet med de som fortsatte å menstruere. De hadde også 10 prosent økt risiko for å dø, ifølge Gnant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer