Mer eller mindre skatt i 2011?

Så mye må du betale til neste år.

Du slipper å lese: Vår kalkulator regner ut om du skal betale mer eller mindre skatt til neste år. Foto: Per Ervland
Du slipper å lese: Vår kalkulator regner ut om du skal betale mer eller mindre skatt til neste år. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag la Stoltenberg II-regjeringen frem forslag til statsbudsjett for 2011. Statsbudsjettet vil påvirke din privatøkonomi, og allerede nå kan du se hva du mest sannsynlig skal betale i skatt til neste år.

Vår kalkulator sammenligner det du skal betale i 2011 med det du skal betale i løpet av 2010. Skal du betale mer eller mindre fra og med januar neste år? Sjekk selv med vår skattekalkulator.

SKATTEKALKULATORENEndringer for pensjonister

Allerede før statsbudsjettet ble lagt frem i dag ble det varslet skatteendringer for pensjonister. Én av tre pensjonister kan få mer skatt, samtidig som omtrent halvparten av pensjonistene vil få litt lavere skatt.

I regjeringens utkast til skatt for pensjonister får alle med inntekt på under 280.000 kroner i året skattelette, mens de som har mer, vil få noe økt skatt.

Personfradraget øker

Det er ellers små endringer i inntektsskatten i det nye statsbudsjettet. Personfradraget og minstefradraget i lønnsinntekt er foreslått økt med 3,25 prosent i begge skatteklassser, noe som er helt som forventet.

Ellers er nedre grense for fradrag for reiser mellom hjem og arbeid økt fra 13.700 kroner til 13.950 kroner. Det betyr altså at du må reise enda mer før du får trukket fra noe på skatten til neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer